Sa jag att jag inte hade någonting att göra om dagarna? Jo men, testa 66h jobb så får man se på annat! 66h jobb på raken, frågar ni. Nej då, jag sover ju på nätterna i assistentrummet. Men 66h, undrar ni. Jo, 66, med åtta timmars paus från 12 till 20 på midsommarafton. Men... 66? Ja.. 66.

Så nu, imorse, kom jag hem efter dessa timmar. Helt slut men ändå helt pigg. Pigg i kroppen för jag har ändå sovit himla bra inatt, slut i huvudet dock efter att faktiskt hålla en positiv och glad anda uppe. Så väl hemma kan jag slappna av och bara vara.. ja, sur om jag nu skulle vilja vara det! Egentligen var det inte så glatt över dessa dagar som jag fick jobba på raken då man vill ha tydlig vila emellan passen, men när dom fick bort något pass på mig och med vilan jag fick på midsommar så gick det an ändå! Tur var väl det med det extra tillägget man fick, kommer nog smaka bra i sparbössan sen!

Nu är jag fri i några dagar för ett pass och därefter fri ytterligare någon dag innan ett till tar plats. Alltså 2 pass kommande vecka, vilket ändå är helt okej inför den intensiva julimånaden som snart tar fart. Denna vecka får vi besök från bror&fru då vi ska fira vår lille A som blir hela 23 år gammal! På hans födelsedag skall vi, antagligen, hämta Maxi och ha henne här några dagar och hon skall nog även med till Enköping och hälsa på mor och far så dom får träffa en jaktlabbeflicka, en sådan som vi ska ha! Samt att vi skall få smörgåstårta för visst vill ju svärföräldrarna fira allas våran A. Innan vi tar plats hos dom på kvällen skall vi spendera lite tid med Sussbuss och barn för att fira lilla Nina lite tidigare. Vi kan nämligen inte vara med på hennes kalas då A åker till Halmstad och jag jobbar med dåliga tågmöjligheter den söndagen, tyvärr. Men tidigt firande skadar väl inte!

På hans dag till ära skall jag och Maxi nog även åka till hundklubben och träna lite med Pia, bara för att få känna på hur det är med vovve där! Jag tar nog med mig lite dummies så hennes Mary får köra på det också, himla skoj! Så nu hoppas vi att den 25e blir en bra dag att låna henne på. Den 28e, söndagen alltså, skall vi vara träningsekipage och även det skall bli otroligt spännande. Om S följer med kanske vi stannar och kikar runt för lite träning eller bara känna på det (eller ja, jag vill i alla fall!) men vi får se. Dagen innan träningen skall jag jobba så A får vara med Maxi själv, spännande och fusk! Antingen gosar dom hemma hela dagen med promenader eller så tar han sig ut och tränar lite apportering han å, kul minsann! 

Just nu sitter jag och väntar på att A kommer hem med lite McDonalds och inte nog med det så har jag tamigfan försökt mig på en nutellasockerkaka. Ful som stryk men visst kan den vara god ändå! Jag skall snart hälla över lite smält nutella över den samt lite söta strösslar i form av hjärtan, hähä. Lite fjantig får man väl vara när karln ska komma hem! Sedan tror jag vi bara kommer sitta och umgås, jag och han.. Han den där. Åh! Jag skall göra lite té och skära upp kaka och så ska vi sitta i vardagsrummet med dom goda luktljusen tända, minsann! Så jag får höra om hela hans midsommar och bara få stirra lite på honom, i förundran! Så nu borde det vara kanske.. 20 minuter kvar innan han stampar in innanför dörren, heja heja! Då har han kört ända från Blekinge med en bil som har blivit överhettad och han har fått stanna vid vägkanten, stackars liten! Men snart så!

I övrigt är det rätt tradigt att hantera dessa lediga dagar, vad gör man liksom?! Känns som att jag tjatar ut min stackars S som är precis dörr i dörr, men vafan! Blir ju tråkigt annars ju! Men snart i juli har S (jakt-S) lovat att vi ska ut och hålla koll på rådjuren inför augustis rådjursjakt, då får jag passa på mellan arbetspassen att kika på det och har vi tur får jag smaka på lite rådjurskött i augusti. Det skall tydligen vara himla fantastiskt! Han har även sagt att visst är det ok om vår lilla B (tar ut glädje i förskott, Asia? Japp!) följer med på jakt dels som apportör men dels bara för att vara med även vid skott utan apport! Skojsigt skojsigt!

Mer om det sen, för nu skall jag börja ringla över lite nutella och strössel på denna ack så prydliga kaka! Ha det gott chickenspickens!

Ibland händer det så mycket saker runtom så man blir helt dagvill, vad är det för dag? Är det helg eller vardag? Gör det någon skillnad på helg och vardag? Nej, inte jobbmässigt men visst är affärerna stängda på söndagar. I samma veva som det händer mycket runtomkring är det stundvis för jäkla tråkigt, ensamt och oerhört kreativlöst. Aldrig är man nöjd, eller hur?

Ja, visst är det fruktansvärt svårt ibland när man inte är nöjd med "ingenting att göra" likväl som det är svårt att nöja sig med "superdupermegamycket att göra". Ett mellanting är även svårt att finna, för vad är ett mellanting? Rejsa runt för att sedan bli helt passiv? Det är svår omvändning! Samtidigt.. vadå rejsa runt? Igår var en sådan dag att det kröp i kroppen men sen blev det full kareta, och visst var det kul när någonting hände men det var faktiskt inte så himla kul att sitta i två timmar och göra ingenting förutom att bara vänta. Så nä, jag vet minsann inte hur man ska lösa dessa tomma dagar och tider.

Igår var jag dock iväg till Falu Brukshundsklubb för att hälsa på för första gången, himla skoj! Fick se på lite agilityträning, lydnadsträning och så lite babbel om hundar, träning och klubben. Det behövdes! Dock kan tilläggas att cykelturen dit och hem inte var speciellt skojig... Huvva! Men nu när jag varit på besök, och säkerligen kommer åka dit fler gånger, så vill jag nog bli medlem där inför B's ankomst hit. Att träna med andra hundfolk, om det så är rallylydnad, vanlig lydnad eller apportering bland andra, så tror jag det kan vara skoj och hjälpfullt! Även om jag främst kommer ha fokus på apportering och sådan träning så finns det ju inget som säger att man inte kan varva med annat, lite lugnare så som rallylydnad exempelvis. Det tycker jag känns väldigt lockande för att slippa nöta dirigering eller dylikt dagarna i ända! Dessutom tror jag att sådant kan hjälpa lite med vad man skall göra av den tomma, om än är det aldrig så mycket tom tid när det gäller skolan, men visst har jag gnällt på det även då så jag tror verkligen det kan vara något!

Sedan fick jag förfrågan om jag ville vara träningsekipage för några elever som håller på med en instruktörsutbildning. Då jag inte har hund fick jag smsa och fråga om jag kunde låna Maxi över dagen, då jag jobbar dagen innan samt efter så någon övernattning blir tyvärr svårt, likväl för att A är borta i Halmstad då och ingen är hemma. Förhoppningsvis går det för sig, om inte så får man väl bara följa med och kika! Jag har även frågat S om hon/dom vill med och testa med Tyke Busman, det skulle också vara skojsigt! Nu vill jag mest spendera massa tid på klubben trots att jag är hundlös, bara för att träffa folk, få tips och utforska lite nya träningsformer! Det pratades mycket om spår, vilt, -och person. Men jag vet inte om jag vill träna annan sök/spår med henne när det är så mycket nosarbete i apporteringen. Därför var jag inne på rallylydnad och dylika saker, mycket tankearbete men inte hemska mycket nosarbete. Inte för att jag egentligen tror att det skulle stjälpa men jag känner att det vore kul för mig, och förhoppningsvis för henne, med en helt annan träningsvariant. 

I övrigt tror jag hon mest blir glad att vi hittar på saker ihop, vilket då är tanken! Möjligtvis och förhoppningsvis får jag även med mig A in på klubben där han kan titta och eventuellt testa, kanske vara någon klickhjälp eller liknande. Självfallet är inte detta i hans intresse så som i mitt men man kanske kan få till något ibland ändå! Dock är jag kluven huruvida man skall bli klubbmedlem efter sommaren eller inte? Hösten är ju inte hemska lång här och vintern smyger sig på hyfsat snabbt; tränar man där ute då? Eller är det bättre med skog ändå? Händer det saker under vintern på klubben? Samtidigt som jag tänker, väntar jag till efter vintern är det snart sommar och vi flyttar redan innan sommaren påbörjats.. Detta leder alltså till att det egentligen inte finns någon klubbtid alls för oss, och det är ju en tråkig känsla, eller hur? Men hur som helst så måste man ju träna hund oavsett väder, så man lär väl kunna träffa folk som man lär känna... och där är ju klubben ett perfekt tillfälle för att lära känna hundtränarfolk! Det visar sig säkert men nog kan jag inte råför alla funderingar!

Mer då? Jag jobbar på, som vanligt. Dock med nästan en veckas ledighet nu sedan senaste passet, men detta för att jag börjar jobba imorgon och går av söndagmorgon, så det blir en lång midsommarhelg. Men det gör minsann ingenting! Det blir nog skoj, pizza på lördag, minipaus från fredagmorgon till fredagkväll, sedan kommer min A hem och vi får besök på måndagen för att fira hans födelsedag! Så tiden kommer nog passera snabbt! Som vanligt har jag med mig min arttherapy som jag målar i, det får mig att tänka på annat likväl som tiden faktiskt passerar rätt snabbt när man är i ett passivt skede. Mycket bra! Sedan påbörjas juli månad, d.v.s. den mest arbetande månaden någonsin! 364 timmar under hela månaden görs som skall utföras, om än är det även jour alltså sover man på natten! Jag tror att den månaden kommer vara både jobbig på så sätt att det blir mycket aktivitet och saker man ska göra, mycket att hålla koll på och sådant, men även att man har saker att göra så månaden kommer nog passera rätt så snabbt. Vilket är bra! Desto fler månader som passerar desto närmre är det till en vovve här hemma! Den 24e augusti är tanken att hon skall hämtas, sedan börjar vi skolan tätt därpå. Förhoppningsvis är det inga superaktiva dagar i skolan, det mesta brukar ju vara hemarbete eller ett par två timmars föreläsning. Så man kan lugnt säga att jag är hoppfull!

Mobilen kommer användas till att filma när hon är ensam hemma första försöken. Förhoppningsvis är det att titta runt lite för att sedan lägga sig och sova, det är den största drömmen! Efter att ha pratat lite kort med en tjej som också köpte hund från kennel när hon då var 5 år så sa hon vissa saker som lugnade mig oerhört. Dels att det verkade som att hennes hund tyckte det var fantastiskt skönt att få vara ensamhund, vilket jag absolut kan tänka mig! Husse och matte är bara hennes! Fokus på bara henne! Så sa hon även att när hon blev lämnad ensam filmade hon också och såg att hon gick och lade sig direkt, mycket lugnande! Dock är det ju en stor åldersskillnad på hundarna i detta fallet men det är definitivt något jag hoppas på! Dessutom är det inte skola som börjar på direkten så vi har lite tid att känna av och öva innan det blir en riktig föreläsning som man skall försvinna på. Men som sagt, positiv är jag minsann!

I helgen var vi även på mammas 50årskryssning! Himla skoj och vi buggade, åt väääärldens största och härligaste buffé (man kan lugnt säga att A var i heaven!) och tittade på show. Vi fick verkligen tid att umgås! Vi badade även jacuzzi på spaavdelningen med jacuzzi utomhus så alla blev rejält bruna och det var så jäkla härligt! Kryssningar får man definitivt göra fler gånger! (Hint hint fixa någonting nu grannarna!! Hihi!) 

Men nu har jag bloggat i flera timmar för att jag har varierat mellan massa saker. Men nu får det vara nog! Jag vet inte riktigt vad jag skall göra i detta nu men kvart över tre är det i alla fall möte, så något finns planerat! Så fram tills nästa gång, ha det bra kycklingar!

 
Hej och hå! Imorgon är sista skoldagen och sista presentationen för årskurs 2! En inlämning på det vi presenterar skall vi även göra sen är allt klart! Postern är klar, om än är jag som jag är och petar hit och dit i den i ren oro att den är tokig eller fel.. Men det bär eller brister, helt enkelt! Denna lärare brukar vara så himla bra på att fråga saker direkt på redovisning om man glömt något och i övrigt ger hjälpsamma kommentarer, så det bör nog gå helt ok ändå! Men jag ska fnula lite mer på postern ikväll sedan skickar jag väl in den så jag slipper pilla mer på den och kan presentera ordentligt imorgon! När morgondagen är över så ska jag, beroende på om man får kommentar direkt eller ej, ta och njuta rejält av lite ledighet. Kanske kan man stjäla lille Tyke tänkte jag. Jag skall testa lite omvänt lockande tänkte jag och verkligen få in störningsarbete och även leka lite mer med godis under läppen. Så duktig så!

Tyke kom över en stund på födelsedagsfesten och alla fick träffa honom, så himla mysigt minsann! Nog blev han omtyckt och vi fick visa lite smått och gott som vi övat på, lille duktige killen! Så det är bara att öva på än mer. Jag filmar lite mer nu också på övningarna så jag kan kika och jag ser massa slarvfel, som jag nog inte hade tänkt på. Ibland belönar jag när han sätter sig ned när vi står still, ibland struntar jag i det, och det kan ju bli lite sisådär. Så ska tänka på det mer! Jag vet sedan innan att han svänger lättare åt ett håll än det andra, så det ska vi också öva på lite. Men han har koll på var han ska vara och hur huvudet skall vara placerat, det märks tydligt, och det gör mig glad! Backa sitter nu och ibland backar han ståendes ibland halvt sittandes, vilket för mig inte gör någonting då rörelsen sitter. Detta är ju bara för vår skull, hähä! Jag skall börja avancera med att placera mig lite tokigt men att han ska gå igenom benen och sätta sig där ändå, för just nu måste jag stå framför honom för att han skall förstå. Så vi har lite att öva på, skojsi!

För att gå tillbaka till festen så var den toppen! Massa folk som minglade och babblade, så himla skoj och se så många vänner samlade! Fick en massa presenter som jag älskar! Så himla fin variation på det i användning, något var köksanvändning, något hundhobby, något starwarsintresse, något accessoarer och något var inredning. Totalt perfekt, alltså! Jag har ju sedan innan en blå liten hundbok som jag skriver eventuell träning i eller planering o.s.v. Men nu har jag alltså ytterligare en som jag kan skriva mer specifika saker i och den andra använda till mer generella saker. T.ex. apporteringsträning och en lite "skoj/trick"träning eller så. Tror det kan bli bra minsann! Ja så var vi tillbaka till hund igen så då kan jag likagärna fortsätta på det spåret!

Vi har pratat lite mer och B kommer som det verkar nu på besök i slutet av sommaren, som jag pratat om innan bara att det blir mer och mer spikat! Nu inväntar jag enbart ett ok på att augusti blir en bra månad för det! Förhoppningsvis går det bra, då det var tanken från början, och jag kan jobba på hela sommaren och tjäna in massa sparpengar! Hihi! Så det närmar sig mer och mer, helt enkelt! Jag är stissig som vanligt, massa hundprylar ska ju köpas in!! Men det kommer i sinom tid, hujeda mig! Vi håller tummen för sista okejandet nu bara!

Nu är A och tränar grabbarna så jag har någon timme till på mig att hålla på med postern sen får det minsann bli inskick! Men nu har jag nog inget mer.. Jag vill mest skriva av mig lite. Så, tack och bock! Och här nedan kommer lite bilder från kalaset! :-)