Sen kommer en låt igång som har exakt den perfekta drum'n'bass-mixen. Varenda trumslag och basvibration ilar in i kroppen, vibrerar i skelettet och fyller upp mig helt och hållet. Glädjen och energin blir påtaglig. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan musik i min vardag. All blandning som finns där ute i världen, som alla tolkar på sitt eget sätt men som ändå talar samma språk. Det där gitarrsolot som kan vidröra ens hjärta och man blir helt varm, eller en 2minuters lång pianospelning som får tårarna att strila ned för kinderna för att det är så oändligt vackert.

Musik hjälper inte bara i svåra stunder när man behöver glömma, eller få förståelse, sätta ord på känslor. Men även när man är glad och glädjen blir än större tack vare det som strömmar ut i hörlurarna. Det är inget skämt när jag säger att det känns som min egen musikvideo en solig dag med skön musik i öronen. Det är inget skämt när jag har dragit någon move (kan ifrågasättas hur fint det är dock) in public för att det inte går att stå still. Absolut inget skämt, och absolut det bästa som finns, när man är på allmän plats och två par ögon möts samtidigt som man hör musik från någons mobil och helt plötsligt så gungar man ihop, eller slår takten ihop med fötter och händer. Det är bland det häftigaste som finns, att verkligen se och förstå hur musiken för ihop människor. Även om så under någon minut då man delar denna lilla gemenskap.

Det är så mycket mer speciellt än att dansa på något uteställe, det förväntar man sig. Men när man står och väntar på bussen och det är den där Stockholmsstela känslan, men så är det likasinnade människor som känner att fasiken detta var en skön mix vi drar ett litet gung. Allvarligt hörrni, mer gung åt folket! Lyssna på musiken, känn den. Om ni inte kan förstå eller fokusera på vad som sjungs, lyssna på instrumentet och vad som sker. Känn hur det byggs upp, inte bara i låten men i kroppen när man inser att något är på gång. Och så, bam, är det inte låten som har kört igång men vilken glädje!

Åh kära musik, må du aldrig sluta finnas.
Med det avslutar jag detta inlägg och skall köra lite axlar här i mitt rum för att sedan kila till Ninas kalas. Blir hemskt mysigt och jag ska äta massor med onyttigheter. För det är ju så jäkla gott, eller hur?

Puss chickens!

Kommentera

Publiceras ej